ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

قهوه اسپشالتی چیست و چگونه درست میشود ؟

  • نظر (0)
  • بازدید (516)

در مقاله ای در سال ۱۹۹۸ ، مربوط تاریخچه اسپشالتی ، Don Holly جملات زیر را هنگام درگیر شدن با سوال اینکه ” تعریف دقیق قهوه اسپشالتی ” چیست ، نوشت :

قهوه اسپشالتی چیست و چگونه درست میشود ؟

قهوه اسپشیالیتی چیست ؟

قهوه اسپشیالیتی همانطور که از نامش مشخصه ، به معنی قهوه مخصوص یا تخصصی است. این مخصوص بودن توسط یک سازمان آمریکایی به نام اختصاری اس سی ای ای تعیین می شه. اگر در معیار هایی که این سازمان ارائه میده قهوه شما نمره بالا 80 بگیره جزو قهوه اشپیالیتی قلمداد خواهد شد.

چه کسی استاندارهای قهوه تخصصی رو تعیین می‌کنه؟

در حالی که برخی ممکنه این سوال رو مطرح کنند که چطور ممکنه کیفیت چیزی مانند قهوه رو استاندارد سازی کرد، سازمان های صنعتی مانند انجمن تخصصی قهوه (SCA)، موسسه کیفیت قهوه (CQI) و موسسه تحقیقات جهانی قهوه (WCR) در تلاشی مشترک به استانداردسازی این موضوع پرداخته‌اند. این سازمان ها استانداردی برای ارزیابی های فیزیکال (physical) و سنسوری (sensory ) قهوه تعریف کرده اند. به عنوان مثال SCA تعاریفی برای همه نقایص فیزیکی موجود در قهوه ارائه داده. بنابراین روش رتبه بندی دانه‌ی سبز مشخص شده.

چگونگی پرورش قهوه اسپشیالیتی

داستان قهوه از زمان پرورش گیاه قهوه شروع میشه. ابتدا بذر قهوه فرآوری نشده رو میکاریم. باید از یک بذر مرغوب استفاده کنیم و در مکان و زمان مناسب کاشته بشه تا درنهایت قهوه ی با کیفیتی داشته باشیم. دو گونه محبوب قهوه شامل گونه Arabica و گونه ی Robusta است. قهوه روبوستا تلخ تره اما پرورش و رشدش آسونتره. تقریبا تمامی قهوه های اسپشیالیتی از دانه های عربیکا تهیه میشه. بعد از 3-4 سال درخت قهوه‌ی کاشته شده برای اولین بار میوه میده و میتونیم دانه های رسیده قهوه رو بچینیم. بعد از چیدن، قهوه باید در اسرع وقت فراوری بشه تا از خراب شدن قهوه جلوگیری بشه. سه روش برای این کار وجود داره، خشک، نیمه خشک و مرطوب. در فرآوری خشک ، دانه های قهوه روی یک سطح بزرگ و در زیر آفتاب خشک می‌شن. در روش مرطوب، پوسته قهوه جدا می‌شه و دانه‌ی قهوه با مقدار زیادی آب شسته می شه. که این مرحله یکی از مهمترین مراحل فرآوری قهوه است و اغلب به اشتباه انجام می شه. تخمیر و شستشوی غلط می‌تونه طعم تلخ بدی رو به وجود بیاره که بعداً از بین نمی‌ره. بعد از خشک شدن قهوه، اونهارو با توجه به وزن و اندازه طبقه بندی میکنیم. دانه های خراب و آسیب‌دیده رو هم دورمی‌اندازیم. از بین بردن این دانه‌های بی‌کیفیت خیلی مهمه، چون استفاده حتی یکی از دانه های قهوه خراب هم میتونه طعم قهوه رو خراب کنه و طعمی ترش و سرکه‌مانند به قهوه بده. پس از مرتب‌سازی دانه‌های قهوه سبز، اونهارو تا زمان حمل و نقل به یک روستری، درون کیسه‌های جوت یا سیزال نگهداری میکنیم.

لوگو گروه تجهیزات هتل حائری

پست های مرتبط